Geen Champions League- of Europa League-finale voor Kuipers en Makkelie

12 mei 2021

Pro Shots, AFP

De UEFA heeft de Spanjaard Antonio Miguel Mateu Lahoz aangesteld als scheidsrechter van de Champions League-finale tussen Chelsea en Manchester City. Een tegenvaller voor de Nederlandse topscheidsrechters Björn Kuipers en Danny Makkelie.


De eindstrijd van de Europa League tussen Manchester United en Villarreal wordt gefloten door Fransman Clément Turpin.

Van Boekel als VAR
Ook de Europa League-finale tussen Manchester United en Villarreal wordt dus niet gefloten door 1 van de Nederlanders. Pol van Boekel komt wél in actie: hij is VAR tijdens de Europa League-finale.

Schelden
Makkelie én Kuipers floten nog wel in de halve finale: Makkelie leidde het heenduel tussen Chelsea en Real Madrid, terwijl Kuipers aan het roer stond tijdens de return tussen Paris Saint-Germain en Manchester City. Na afloop van die wedstrijd werd de arbiter beschuldigd van grof taalgebruik.

Ervaring met finales
De 3e Europese finale van Kuipers blijft daarmee uit. In 2014 floot hij de verhitte Champions League-ontknoping tussen Atlético Madrid en Real Madrid, terwijl hij 3 jaar geleden opnieuw fungeerde als scheidsrechter bij Atléti. De Madrileense topclub speelde destijds in de finale van de Europa League tegen Olympique Marseille. Makkelie floot vorig jaar de finale van de Europa League.

Het duo is komende zomer wél actief tijdens het EK. Vorige week werd al bekend dat zij daar ook kunnen worden aangesteld voor wedstrijden van Oranje.