Gepromoveerd Brighton blijft lekker draaien en pakt knap punt tegen Stoke City

REUTERS

admin • 00:19, 21-11-2017 / Laatste Update: 22:54, 12-12-2023

Middenmoter Brighton & Hove Albion heeft Stoke City 3 punten onder zich gehouden. De ploeg van basisspeler Davy Pröpper maakte in de thuiswedstrijd tegen de club van Erik Pieters, die eveneens de hele wedstrijd speelde, 2 keer een achterstand ongedaan: 2-2.

Apart record

Voor Brighton kwamen Pascal Gross, op aangeven van Pröpper, en José Izquierdo tot scoren. Eric Maxim Choupo-Moting en Kurt Zouma brachten in de 1ste helft de doelpunten van de bezoekers op hun naam. Peter Crouch kreeg nog een opmerkelijk record in de Premier League op zijn naam. De lange aanvaller van Stoke viel in de 73ste minuut in. Dat was zijn 143ste invalbeurt op het hoogste niveau in Engeland. Daarmee verbrak de 36-jarige spits het record van Shola Ameobi, die op 142 invalbeurten uitkwam. Ibrahim Afellay en Bruno Martins Indi bleven bij Stoke op de bank.