Granada de pechvogel bij spannende ontknoping in Spaanse degradatiestrijd

22 mei 2022

GettyImages
granada-gedegradeerd-la-liga-espanyol

Er waren 3 clubs die moesten vrezen voor degradatie in Spanje. Granada, Cádiz en Mallorca. De ontknoping ontstond in het laatste kwartier van de wedstrijden. Cádiz en Mallorca wonnen, waardoor Granada de ploeg is die een niveau lager speelt volgend seizoen.


Van te voren had Granada 37 punten, Cádiz en Mallorca allebei 36. Het devies was duidelijk voor Cádiz en Mallorca: winnen. Granada moest, wilde het alles in eigen hand hebben, ook gewoon winnen. Daar had het grote kansen toe. In de wedstrijd tegen Espanyol kreeg Granada in de 72e minuut een pingel, maar die werd gemist door Jorge Molina. Op dat moment stond Mallorca voor en Cádiz gelijk. Nog niets aan de hand dus voor Granada.

Cádiz - Deportivo Alaves
Maar toen, ging het spoken bij Cádiz - Deportivo Alaves. Het al gedegradeerde Deportivo Alaves hield lang stand tegen Cádiz, dat dus móést scoren, maar uiteindelijk brak de muur van de degradanten toch. Dit nieuws kwam keihard binnen, net na de gemiste pingel bij Granada die daardoor op de 18e en dus degradatieplek belandde.

Degradatie
De andere gedegradeerde clubs uit Spanje zijn Deportivo Alaves en Levante. Deportivo Alaves wist maar 31 punten binnen te harken dit seizoen en eindigde op de laatste plaats. Levante moest het doen met 35 punten, wat ook niet genoeg was. Granada sluit bij dit rijtje aan, 38 punten was niet genoeg voor de ploeg. Vorig jaar speelde de ploeg nog Europees voetbal tegen PSV.