Groep C: Dodelijk Roma pakt koppositie over van Chelsea, Atlético in diepe problemen

admin • 23:38, 31-10-2017 / Laatste Update: 21:27, 12-12-2023

AS Roma heeft de strijd in groep C weer helemaal open gegooid. De Romeinen wonnen in eigen huis van koploper Chelsea en gaan nu aan de leiding. Atletico zal nu echt aan de bak moeten na een blamage tegen Qarabag.

Dodelijk effectief Roma maakt Chelsea af

De bal lag er al heel snel in in Rome. Stephan El Shaarawy zette AS Roma met een schitterende dropkick binnen 1 minuut al op voorsprong. Na terugkoppen van Edin Dzeko knalde hij zonder na te denken de bal met zijn buitenkant in de linkerhoek. Dat was genieten.

Chelsea nam wel het initiatief in handen. De snelle Eden Hazard ging vaak op pad met een actie, maar de verdediging liet niet al te veel door. Al had Alvaro Morata na 24 minuten wel gelijk moeten maken nadat hij de bal per toeval voor zijn voeten kreeg. Roma kon eigenlijk weinig inbrengen doordat Chelsea als een huis stond met David Luiz voor de verdediging.

De Londenaren gingen steeds nadrukkelijker op zoek naar een goal, maar de grootste mogelijkheid was voor Roma. Na een slippertje van David Luiz, was het achterin 1-tegen-1 en schoof El Shaarawy de bal tegen Thibaut Courtois aan. Maar vlak daarna was hij de Belgische goalie wel te slim af. Na een slimme pass van Kolarov was El Shaarawy het meest attent, waarna hij de bal langs Courtois tikte: 2-0.

Halverwege de 2de helft jaagde Diego Perotti er 3-0 van. Na slordig balverlies van een zwakke Fabregas, haalde de middenvelder verwoestend uit in de korte hoek. Zo speelde de thuisploeg dus zeker niet geweldig, maar was het dodelijk effectief. Even later kreeg Perotti nog de kans op de 4-0, maar hij miste na knap afleggen van Dzeko.

Atletico komt niet voorbij dapper Qarabag

Ondanks dat Atletico aardig begon aan de wedstrijd, kwam het wel op achterstand. Antoinne Griezmann kreeg een aardige mogelijkheid, maar het was Michel die namens Qarabag raak kopte uit een hoekschop. Daardoor ging Qarabag met een voorsprong de rust in.

Vlak na rust kwam Atletico nog goed weg. Verdediger Savic hield de thuisploeg in de race na een uitstekende tackle. Anders had Qarabag de bal voor het intikken. 10 minuten na rust was het dan wel raak, maar dan voor de thuisploeg. Thomas zette de Madrilenen op aangeven van Griezmann op gelijke hoogte.

Toen ging de scheidsrechter met kaarten strooien. Beide ploegen eindigden met 10 man, doordat zowel Pedro Henrique als Stefan Savic met rood van het veld moesten. Het lukte Atletico niet om een doorbraak te forceren en Qarabag hield knap stand: 1-1.

Stand van zaken

Door de overwinning neemt AS Roma de koppositie in de groep over. De Romeinen hebben met 8 punten 1 puntje meer dan Chelsea. Voor Atletico is het een drama in Europa, want het heeft 3 punten en staat net boven Qarabag, dat er 2 heeft.