Hattrick De Tomás zorgt voor belangrijke winst Vallecano (video)

admin • 00:22, 12-01-2019 / Laatste Update: 19:45, 04-01-2024

In de strijd tegen degradatie uit La Liga heeft Rayo Vallecano een belangrijke 4-2 overwinning gepakt op Celta de Vigo. De 24-jarige spits Raúl de Tomás maakte een hattrick voor de Madrileense cultclub.

Raúl de Tomás opende al na 4 minuten de score voor Rayo, maar 17 minuten later stond er alweer 1-2 op het scorebord. Voor bezoekers uit Galicië hadden Nestor Araujo en spits Maximiliano Gómez in korte tijd raak geschoten. Na een eerder afgekeurd doelpunt leek het in minuut 37 opnieuw mis te gaan voor De Tomás, maar een VAR-momentje werd de goal toch nog goedgekeurd: nog voor de rust stond het alweer 2-2.

Genadeklapper

Na rust waren er minder kansen, maar uiteindelijk trok Rayo Vallecano de zege toch nog naar zich toe. Met een prachtige uithaal met links maakte Raúl de Tomás in de 77ste minuut zijn 3e treffer van de avond en daarmee zijn 1e hattrick in La Liga. In blessuretijd maakte de Portugese invaller Bebé er ook nog 4-2 van.

Dit is de 3e overwinning op rij voor Rayo, hiermee staat de club 18e met 19 punten in La Liga.