Heerlijke goals bij gelijkspel Tim Krul met Norwich City (video)

Martijn Baars • 12:31, 20-04-2019 / Laatste Update: 18:39, 12-12-2023

Bij een nederlaag van Sheffield United en door zelf te winnen, had Norwich City een ticket voor de Premier League kunnen veiligstellen. Maar het promotiefeestje moet minimaal tot maandag worden uitgesteld.

Op vrijdagmiddag zagen Tim Krul en zijn ploeggenoten dat Sheffield United, bij aanvang van speelronde 43 de nummer 3 uit het Championship, geen fout maakte tegen Nottingham Forest. Het duel eindigde in een 2-0 zege.

Norwich verslikt zich

Op dat moment was al duidelijk dat Norwich City zijn promotiefeestje in ieder geval tot maandag zou moeten uitstellen. Dat betekende niet dat de koploper het zichzelf een stuk gemakkelijk kon maken, dan moest wel Sheffield Wednesday worden verslagen.

Afstandsknal

Hierin slaagde Norwich niet ondanks de openingstreffer van Marco Stiepermann. Fernando Foriesteri maakte gelijk met een weergaloze afstandsknal waar keeper Tim Krul geen antwoord op had: 1-1.

Heerlijke vrije trap

Erop en erover, want Sheffield nam de leiding vlak na rust. Norwich leek tegen een nederlaag aan te lopen, totdat de arbiter van dienst in extremis een vrije trap toekende aan de thuisploeg - de 5 minuten blessuretijd waren al verstreken. Mario Vrancic krulde de vrije trap op schitterende wijze tegen de touwen (2-2), waarna Carrow Road ontplofte.

Leeds United prutst ook

De titelstrijd in de Championship blijft onverminderd spannend, hoewel Leeds United nog een schepje bovenop de spanning had kunnen doen. Het domineerde, speelde tegen 10 man maar verloor van Wigan Athletic: 1-2.