🎥 | Heftige rellen tussen Fiorentina en Inter: hooligans riskeren 10 jaar stadionverbod

23 september 2021

Wat een beelden uit Florence: dinsdagavond clashten meerdere Fiorentina-fans met Inter-supporters wat leidde tot heftige rellen midden op straat. 2 groepen hooligans gingen elkaar met onder meer pyrovuurwerk en stokken te lijf.


Op beelden van Football Italia is te zien hoe het buiten Stadio Artemio Franchi helemaal misging. Op Piazza Alberti, een straat op een paar minuutjes van het stadion, werden flinke klappen uitgedeeld. In Italië staan er voor vergrijpen als deze geen misselijke straffen. De onruststokers riskeren liefst 10 jaar stadionverbod. Volgens Italiaanse media is het merendeel van de relschoppers al geïdentificeerd.

Midden in de wijk
Voor, tijdens en na de wedstrijd waren er géén schermutselingen rondom het stadion gemeld. Het akkefietje duurde nog geen 2 minuten. Serie A-stadions zijn weer voor de helft gevuld nadat deze eerder leeg waren vanwege de coronapandemie.

Zie ook de samenvatting: 'Inter Serie A-koploper na zege op Fiorentina'

Het duel zelf
Bij de wedstrijd tussen Fiorentina en Inter (1-3) waren ongeveer 16.000 supporters aanwezig. Zij zagen hoe de 1-0 van Riccardo Sottil door Matteo Darmian, Edin Dzeko en Ivan Perisic weer uitgeveegd. Nicolás González zag namens Fiorentina nog de rode prent.