Heitinga denkt dat Everton en De Boer perfect passen

14 mei 2016

Pro Shots
Heitinga: Everton en De Boer 'perfect match'

Everton en Frank de Boer, volgens John Heitinga is dat een perfecte 'match'. De oud-international speelde zelf jarenlang bij Everton en leerde De Boer goed kennen bij het Nederlands elftal en Ajax.

Heitinga weet zeker dat De Boer perfect zou passen bij de club uit Liverpool, die op zoek is naar een opvolger voor de ontslagen manager Roberto Martinez. De Boer bevestigde donderdag dat hij na 5,5 jaar vertrekt bij Ajax. Een paar uur later besloot de clubleiding van Everton om Martinez weg te sturen. Toeval bestaat niet, concludeerden Engelse media, die De Boer daarvoor al nadrukkelijk hadden gekoppeld aan de 'Toffees'. De Nederlander steeg direct weer enkele plaatsjes op het kandidatenlijstje.

Heitinga
Heitinga werd ondertussen overspoeld door vragen van Evertonfans. ,,Steeds geef ik hetzelfde antwoord: De Boer en Everton zijn volgens mij een perfecte match'', aldus de verdediger, die tussen 2009 en 2014 in het blauwe shirt van Everton speelde.

Bijpraten
,,In 2012 werd ik Speler van het Jaar, dus ik hoop dat mijn mening ertoe doet. Als Frank het nodig vindt, kan ik hem in elk geval bijpraten over de club, het schitterende Goodison Park en de spelers'', schrijft Heitinga op zijn website. De Zuid-Hollander zette begin dit jaar een punt achter zijn carrière, omdat hij onder De Boer nauwelijks aan spelen toekwam bij Ajax.