Hereniging met Guardado? Cocu kandidaat om trainer te worden van Real Betis

19 mei 2019

BSR/SOCCRATES , BSR Agency

Phillip Cocu staat op het lijstje van kandidaten om trainer te worden bij Real Betis. Dit seizoen zijn ze als 10e geëindigd in La Liga. De 48-jarige Cocu was dit seizoen eventjes trainer van Fenerbahçe, maar zit na zijn ontslag zonder werk.


Cocu had wel de mogelijkheid om elders aan de slag te gaan, maar koos voor een tijdelijke onderbreking van zijn loopbaan. Cocu wil komende zomer weer aan de slag en staat open voor een club in het buitenland.

Guardado
Mogelijk doet zich binnen niet al te lange termijn een kans voor om in Spanje aan de slag te gaan. Cocu staat op een lijst bij Real Betis, waar hij de opvolger zou kunnen worden van Quique Setién (60), die weggaat. Bij Betis voetbalt Andrés Guardado, die zondag met zijn club de competitie uitstekend afsloot. Door een 0-2 zege bij Real Madrid eindigt de ploeg in het linkerrijtje. Guardado en Cocu werkten bij PSV al samen, tussen 2014 en 2017. Cocu spreekt vloeiend Spaans en kent de voetbalcultuur in het land na zijn lange dienstverband bij FC Barcelona uitstekend.

Prijzen bij PSV
De Eindhovenaar was succesvol bij PSV, waar hij in 5 jaar als trainer 3 kampioenschappen kon bijschrijven op zijn curriculum vitae. Daarnaast won hij met PSV als interim-coach de KNVB-beker en pakte hij met de club 2 keer de Johan Cruijff Schaal. Cocu overwinterde in seizoen 2015-2016 met PSV in het toernooi om de Champions League.