HISTORISCH: REAL MADRID PROLONGEERT DE CHAMPIONS LEAGUE

admin • 00:40, 04-06-2017 / Laatste Update: 11:57, 12-12-2023

Real Madrid heeft mede door een fantastische 2de helft de Champions League-finale gewonnen van Juventus. In de 1e helft was het nog spannend, maar na de rust trapte De Koninklijke het gaspedaal volledig in en werd het 1-4. De ploeg prolongeert hiermee de titel en mag zich voor de 12de keer de beste van Europa noemen. Geen enkele club deed dat ooit eerder in de historie van de Champions League.

Nadat de Amerikaanse popband Black Eyed Peas een spetterend optreden had gegeven en de doeken waren opgerold, konden de 2 beste clubs in Europa dit jaar aan de wedstrijd beginnen. In een kolkende Millenium Stadium in Cardiff kreeg Juventus de 1e kans van de wedstrijd. In de 3de minuut kon Gonzalo Higuaín op doel koppen en 1 keer schieten. Beide keren in de handen van Keylor Navas.

De sfeer was top, het veld lag er als een biljarttafel bij en de spanning was om te snijden. Dat had het meeste effect op de spelers van Real. Ze begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd met een aantal foute passjes. In de 6de minuut was er weer een grote kans voor Juventus. Pjanic kreeg op de rand 16 een open kans en schoot vurend op doel. Navas was opnieuw een sta in de weg.

Daar is Juventus heel dicht bij de 1-0, maar Navas redt op een hard schot van Pjanic. #juvrea #socialreplay pic.twitter.com/CncENBUVoB

— NUsport (@NUsport) 3 juni 2017

Eerste 10 minuten voor Juve

Een lekker begin dus voor de ploeg uit Italië. Ze zette vroeg druk waardoor Real Madrid er bijna niet uitkwam. Het de centrale-verdediging van Juventus stond dus meteen al als een huis. Maar na het begin van de wedstrijd kreeg Madrid iets meer grip op de wedstrijd en mochten zelf een paar keer in de buurt van het doel komen.

Het was in ieder geval wel gelijk duidelijk dat de 2 ploegen op het scherpst van de snede speelden. In de eerste 20 minuten pakte beide teams een gele kaart en waren er een aantal overtredingen.

Weer Ronaldo!

Maar toen was daar wie anders dan Cristiano Ronaldo. Uit een geweldige aanval kwam er een voorzet van de rechterkant en schoot Ronald hem heel koelbloedig achter Gianluigi Buffon. De man van wie iedereen verwachtten dat hij zou scoren maakte het helemaal waar. Real Madrid op rozen en Juventus moest vol in de aanval.

1-0, Cristiano Ronaldo! De Portugees opent het festijn met de openingstreffer voor Real Madrid. #juvrea #socialreplay pic.twitter.com/tCT45HO1pZ

Wat. Een. Doelpunt!

Dat deden de Italianen ook, want nog geen 5 minuten later lag de bal in het netje van Real. En hoe! Mario Mandzukic kreeg de bal in de 16 met zijn rug naar het doel. De Kroaat twijfelde geen moment en besloot uit te halen. In een halve omhaal op 15 meter van de goal vloog de bal geweldig in het doel van Navas. Misschien wel 1 van de mooiste doelpunten ooit gemaakt in een finale!

MANDZUKIC! Juventus komt op 1-1 door een ongekende wereldgoal van de Kroaat. Kijk en geniet! #juvrea #socialreplay pic.twitter.com/o5Xz5sPVVU

Met deze stand brak de wedstrijd ook gelijk helemaal open. De ene na de andere aanval werd geplaatst door beide teams. Maar verder dan een paar schoten of voorzetjes kwam het niet. De sfeer in het stadion was heerlijk. En met het hoge niveau van Juve en Real was de 1e helft om te smullen. Wie kan in deze schaakpartij nog een doelpunt forceren in de 2de helft?

Real meteen op zoek

Allebei de trainers vonden het nog niet nodig om spelers te wisselen dus kwamen dezelfde 22 man weer het veld op. Real Madrid ging nadrukkelijk meteen op zoek naar een treffer en zocht Ronaldo via de linker flank. Maar Juventus zou Juventus niet zijn als het niet kon verdedigen.

Ook begon Real wat meer tikjes uit te delen. Zo kreeg Kroos geel voor een schopje op de enkels van een Juve-verdediger. Het hielp ze wel de wedstrijd in de 1e tien minuten van de 2de helft naar hun hand te zetten. Modric mocht schieten vanuit de 2de lijn, maar echt hard was het niet. En daar maak je Buffon niet bang mee.

Het is een mooie en spannende finale, maar kansen zijn schaars. Dit schot van Modric is de beste kans in de 2e helft. #juvrea #socialreplay pic.twitter.com/BBHl1adjzL

Casemiro Schiet maar eens. En hoe!

Real werd sterker en sterker. Juventus had moeite om uit te verdedigen met veel slordige passes als gevolg. Een doelpunt leek voor Real Madrid in de lucht te zitten en die kwam er ook. Een afstandsschot van Casemiro werd van richting veranderd door de hak van Sammi Khedira van Juventus en plofte in het doel van Buffon. Wat een domper voor Juve!

1-2 Real! Casemiro schiet de bal, met heel wat geluk, van grote afstand achter Buffon. Juventus in grote problemen. #juvrea #socialreplay pic.twitter.com/zvBunejBwv

Ronaldo heeft geen genade

En nog geen 2 minuten later was het weer raak voor Real. Weer die geweldenaar Cristiano Ronaldo tikte de bal binnen. Hiermee is de Portugees voor de 5de keer op rij topscorer van de Champions League. Geweldige cijfers van deze held. De Spanjaarden hebben nu een voorsprong van 2 doelpunten en leken op weg naar een grootste overwinning. Het werd heel moeilijk voor de Italianen om er nog een overwinning uit te slepen.

1-3 Real! Direct na de 1-2 scoort Ronaldo zijn tweede van de avond. De Portugees tikt bij de eerste paal binnen. #juvrea #socialreplay pic.twitter.com/gN7Si2bGLt

Ook in het spel zag je Juventus wanhopig worden. Madrid had de absolute overhand en begon eigenlijk nog beter en vrijer te spelen. Ze tikten de Oude Dame helemaal zoek. Het was op bij Juventus en ook Real Madrid wist dat het gedaan was. Het gaspedaal die ze de hele 2de helft intrapte, lieten ze nu even los. Ook Gareth Bale mocht in zijn geboorteplaats Cardiff nog even invallen en meegenieten in deze Champions League-finale.

Cuadrado rood

Aan het einde van de wedstrijd kreeg Cuadrado nog rood omdat Sergio Ramos hem naaide. De Juventus-speler gaf hem een klein duwtje en de Spanjaard deed of zijn arm eraf viel. Het enige smetje op de wedstrijd.

Juventus moet met tien man verder na een rode kaart van Cuadrado. Sergio Ramos naait de Colombiaan een rode kaart aan. #juvrea #socialreplay pic.twitter.com/AETgxz1Yov

Asensio, invaller bij Real Madrid, gaf de doodsteek bij Juventus. Vlak voor tijd scoorde hij het 4de doelpunt voor de Spanjaarden. Het feest kan beginnen bij Real Madrid die voor de 12de keer de beste van Europa is met als absolute uitblinker Cristiano Ronaldo. Alweer!

Asensio maakt er 1-4 van in Cardiff. De Spanjaard met een Nederlandse moeder tikt de bal binnen bij de tweede paal. #juvrea #socialreplay pic.twitter.com/Vt6kchv8J5