Hoe doet supertalent Youssoufa Moukoko het eigenlijk?

29 september 2022

Getty Images

Het was dé man van de jeugdopleiding van Borussia Dortmund: Youssoufa Moukoko. De nog altijd pas 17-jarige spits werd topscorer van elke jeugdcompetitie, terwijl hij vaak nog een paar jaar hoger dan zijn eigen leeftijd zat. Hoe gaat het nu eigenlijk met hem, in het 1e van Borussia Dortmund?


Goed, kunnen we wel zeggen! Hij scoorde dit seizoen 2 keer en gaf 2 assists in 6 invalbeurten voor Borussia Dortmund in de Bundesliga. Sterker nog: hij is bij 44% van de Borussia-doelpunten betrokken. In november wordt Moukoko 18. Handig om er nog eens bij te vermelden. Hij viel ook in beide Champions League-wedstrijden van Dortmund in.

Moukoko heeft het op het hoogste niveau logischerwijs iets moeilijker, maar op het een-na-hoogste-niveau gaat het nog steeds heel makkelijk. De spits scoorde 6 keer in 5 wedstrijden voor Duitsland onder 21. Hij zit of zat in een team met Florian Wirtz, Nico Schlotterbeck en Karim Adeyemi.

Concurrentie
De concurrentie is flink bij Borussia Dortmund. Erling Haaland mag dan vertrokken zijn, Moukoko heeft concurrentie van Karim Adeyemi, Donyell Malen, Anthony Modeste en de momenteel uitgeschakelde Sébastien Haller.