HSV verliest ruim en is nu écht bijna gedegradeerd: Hoe zit het precies?

5 mei 2018

Pro Shots

Het doek voor HSV is nu écht bijna gevallen. De club ging kansloos onderuit bij Frankfurt (3-0) en er moet wel een heel groot wonder gebeuren volgende week wil de ploeg uit Hamburg niet degraderen. Hoe staat het er precies voor?


In Duitsland degraderen er ieder seizoen 2 ploegen uit de Bundesliga. Vorige week was Köln de eerste. Die ploeg staat nu, na 33 wedstrijden, op 22 punten. HSV staat een plekje hoger, zij hebben er 28 uit 33. Wolfsburg is de nummer 16 met 30 punten.

Godswonder
Omdat de ploegen die boven Wolfsburg staan (Freiburg en Mainz) met 33 en 36 punten al veilig zijn, is het simpel: het gaat tussen HSV en Wolfsburg. Beide ploegen speelden vorige week nog tegen elkaar, toen won HSV vrij overtuigend met 1-3. Toch heeft de ploeg van Christian Titz een godswonder nodig.

Speelschema
Want wie een blik werpt op het speelschema, ziet dat Wolfsburg het volgende week in eigen huis opneemt tegen FC Köln, de ploeg die dus al is gedegradeerd en alleen nog maar voor de eer speelt. HSV speelt ook thuis, maar dan wel tegen het sterke Borussia Mönchengladbach. Wolfsburg heeft daarnaast een veel beter doelsaldo dan HSV.

De klok
En dus moeten we misschien wel concluderen dat het een haast onmogelijke opgave is voor HSV om zich te handhaven. De ploeg moet eerst zelf winnen en dan nog maar hopen dat Die Wölfe dat nalaten. Hamburger SV is de enige club die sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963 onafgebroken op het hoogste podium actief is. Gaat de wereldberoemde klok in het HSV-stadion stoppen met tikken?

In het Volksparkstadion van HSV hangt een klok die deze zaterdag 54 jaar en 249 dagen aangeeft.