HSV wint ondanks fouten Letschert van Wehen Wiesbaden

EPA

Brian Vesseur • 17:35, 31-05-2020 / Laatste Update: 06:26, 08-01-2024

Het was niet de dag van Timo Letschert. De verdediger van HSV was bij beide tegendoelpunten betrokken tegen Wehen Wiesbaden (3-2). De partner van Rick van Drongelen in het centrum van HSV werd na 61 minuten naar de kant gehaald.

In de beginfase leverde Letschert de bal zomaar in bij Dominik Franke, waarna Manuel Schäffler op fraai wijze de 0-1 kon maken. Dankzij een prima goal van David Kinsombi had HSV de schade snel gerepareerd en via Joel Pohjanpalo stond de ploeg die aast op promotie halverwege zelfs op voorsprong.

Vlak na rust ging Letschert echter opnieuw in de fout. Zijn overtreding op Marvin Ajani bezorgde Wiesbaden een strafschop die Schäffler feilloos benutte. Niet veel later zag Letschert vanaf de bank hoe ook zijn collega’s schutterden. Tim Leibold bood Ajani met een lichtzinnig tikkie terug een dot van een kans, maar werd gered door zijn doelman Julian Pollersbeck.

Kinsombi

Met zijn tweede treffer van de middag bezorgde Kinsombi zijn ploeg na een nederlaag en 2 gelijke spelen dan eindelijk weer eens een zege. Door de 1e driepunter sinds de hervatting van de competitie blijft HSV uitzicht houden op promotie. Met 49 punten uit 29 duels staan de Hamburgers 3e op 2 punten van VfB Stuttgart, dat met 0-2 won bij Dynamo Dresden.

Arminia Bielefeld is koploper van de Tweede Bundesliga met 56 punten uit 28 wedstrijden.