Kameroen rolt Ethiopië op in zeldzaam doelpuntrijk duel bij Afrika Cup

Eimert Pruis • 19:50, 13-01-2022 / Laatste Update: 20:45, 08-01-2024

Eindelijk! Doelpunten bij de Afrika Cup. Kameroen was al het enige land dat 2 doelpunten maakte, donderdag kwamen er weer 4 bij. Ethiopië moest eraan geloven: 4-1.

En dus is Kameroen de enige die iets doet aan het imago van de Afrika Cup. Na tig 1-0's en een enkele 0-0 is alleen Kameroen erin geslaagd om het publiek te vermaken.

Onana laat er snel 1 glippen

Kameroen kwam nog wel snel achter via Dawa Hotessa van Ethiopië. En dus slaagde André Onana er weer niet in om de nul te houden. In de 8e minuut stond het alweer gelijk door een lekkere kopbal van Toko Ekambi. Diezelfde Ekambi (Olympique Lyon) maakte ook de 4-1 in de 2e helft. Vincent Aboubakar had met 2 doelpunten (53e en 55e minuut) al voor de voorsprong gezorgd.

Onana deed nog even wat Onanaatjes in de slotfase. Eerst pakte hij dom geel voor tijdrekken en daarna gaf hij de bal plots aan een Ethiopische aanvaller. Die deed er op zijn beurt niets mee.

Kameroen al door

Kameroen is na 2 duels al zeker van een plekje in de knockouts. Met 6 punten en een doelsaldo van 6-2 is het de grote uitzondering op deze Afrika Cup tot nu toe.