Karatekid Noa Lang laat met koploper Club Brugge punten liggen tegen OH Leuven

25 september 2021

Club Brugge heeft 4 dagen voor het groepsduel in de Champions League met RB Leipzig punten verspeeld in de Belgische competitie. De koploper kwam tegen het laag geklasseerde OH Leuven niet verder dan 1-1.


Club Brugge startte met slechts 1 Nederlander in de basis. Ruud Vormer is op de terugweg na een achillespeesblessure en hoopt op een rentree dinsdag in Leipzig. Bas Dost kan niet meer rekenen op een basisplaats in het team waarin Noa Lang wel een vaste waarde is.

Cenk Özkacar zette de bezoekers uit Leuven kort voor rust op voorsprong. Brugge zette na rust aan. Met name Lang stichtte gevaar vanaf de rechterflank. Dost verscheen na een klein uur in het veld. Pas in de 78e minuut werd het gelijk. Verdediger Clinton Mata was de doelpuntenmaker. Niet veel later schoot Mathieu Maertens namens OH Leuven tegen de paal.

Karatekid Lang
Lang liet nog wel van zich zien in negatieve zin bij een opvallend moment. Hij deelde een keiharde karateschop uit. Het had veel weg van de overtreding van Nigel de Jong in de WK-finale van 2010. Gelukkig voor Lang kwam hij weg met slechts geel.

Door het puntenverlies van Brugge kan het naar de Jupiler Pro League gepromoveerde Union zondag de koppositie overnemen als het in het bijna honderd jaar oude Joseph Marienstadion in Vorst (Brussel) wint van Antwerp.