Karim 'Rekiki' met Marseille in achtste finale bekertoernooi

admin • 00:18, 21-01-2016 / Laatste Update: 04:03, 07-01-2024

Olympique Marseille heeft ten koste van Montpellier de achtste finales bereikt van het belangrijkste Franse bekertoernooi. Het duel in het Stade Vélodrome eindigde woensdagavond in 2-0. OM kreeg hulp van de Algerijn Ramy Bensebaini, die de bal vlak voor rust in eigen doel werkte. De Ivoriaan Brice Dja Djédjé besliste het duel. Karim Rekik had bij de thuisclub een basisplaats en speelde de hele wedstrijd.

Troyes, degradatiekandidaat nummer één in de hoogste afdeling, boekte een succesje bij Concarneau: 1-3. Corentin Jean scoorde tweemaal. Lorient won met dezelfde cijfers bij Boulogne, maar nam pas in de verlenging door twee treffers van Benjamin Jeannot afstand. Lille vloog er verrassend uit. De veredelde amateurs van Trélissac namen na een eindstand van 1-1 de penalty's beter.