Koploper AS Monaco heeft het moeilijk, maar wint nipt

admin • 01:44, 16-04-2017 / Laatste Update: 22:22, 12-12-2023

AS Monaco heeft zaterdagavond met grote moeite gewonnen van de nummer 19 van Frankrijk, degradatiekandidaat Dijon. In het eigen Stade Louis II boog Monaco in de tweede helft een achterstand om in een overwinning: 2-1.

Cédric Varrault zette Dijon in de 42ste minuut op voorsprong. De Marokkaan Nabil Dirar zorgde twintig minuten voor tijd voor de gelijkmaker, waarna de ingevallen Colombiaanse spits Radamel Falcao in de 81ste minuut met een prachtige vrije trap zichzelf tot matchwinner kroonde.

Koploper

Dankzij de overwinning behoudt koploper Monaco drie punten voorsprong op achtervolger Paris Saint-Germain, dat gisteren al met 2-0 won bij Angers. Na 32 wedstrijden heeft Monaco 77 punten.

Monaco speelt komende woensdag de return in de kwartfinale van de Champions League tegen Borussia Dortmund. De ploeg van trainer Leonardo Jardim verdedigt voor eigen publiek een voorsprong van 3-2.