Krijgen we er in Denemarken nog een Red Bull-club bij?

21 januari 2020

AFP

Krijgen we een 5e blikjesclub in de wereld? Inside Business schrijft dat Red Bull belangstelling heeft om Brøndby IF over te nemen. Dietrich Mateschitz, de Oostenrijkse multi-miljardair die oprichter is van Red Bull, was afgelopen weekend op de koffie.


Brøndby is haastig op zoek naar iemand die de club over wil nemen, want ze zitten enigszins in de penarie. De club leed over 2019 zo'n 75 tot 79 miljoen Deense kronen verlies. Dat lijkt gigantisch veel, maar omgerekend is het zo'n 10 tot 10,5 miljoen euro.

Big spenders
Voor het seizoen kocht Brøndby IF groots in om de poulefase van de Europa League te bereiken. Dat lukte niet. Tegen Braga sneuvelden ze (totaal: 7-3). Ook in de beker ging het snel mis en in de eigen Deense Superligaen gaat het niet echt lekker. Brøndby IF staat 4de en kan met een verrekijker nog net koploper Midtjylland zien. Zij hebben 18 punten meer dan Brøndby, dat er 32 heeft uit 20 potjes.

Met de komst van Red Bull als mede-sponsor kan Red Bull in 1 klap af zijn van de financiële rommel. Het is dan wel belangrijk dat eigenaar Jan Bech Andersen zijn club af wil staan. Er zou ook een Russische delegatie op bezoek zijn geweest in Denemarken. Wat gaat het worden? Misschien spreken we binnenkort wel over Red Bull Brøndby.

Red Bull heeft de volgende clubs al in handen:

- RasenBallsport Leipzig
- Red Bull Salzburg
- New York Red Bulls
- Red Bull Brasil