Laagvlieger Augsburg wint met nieuwe trainer verrassend van Frankfurt

BSR Agency

admin • 22:56, 14-04-2019 / Laatste Update: 20:38, 08-01-2024

FC Augsburg heeft in de strijd tegen degradatie uit de Bundesliga een verrassende overwinning geboekt. Bij het debuut van trainer Martin Schmidt was Augsburg met 3-1 te sterk voor Eintracht Frankfurt, dat als nummer 4 van de ranglijst in de race is voor een plek in de Champions League.

De club van verdediger Jeffrey Gouweleeuw klom dankzij de zege over Schalke 04 en nam 7 punten afstand van de rode streep.

Ontslag

Augsburg verloor vorige week met 4-0 van Hoffenheim en dat was voor de clubleiding reden om trainer Manuel Baum, zijn assistent Jens Lehmann (de oud Arsenal-keeper) en technisch directeur Stephan Schwarz allemaal te ontslaan.

Nieuwe trainer

Ook Schmidt (ex- Mainz en Wolfsburg) leek heel even zijn 1e pot te verliezen, maar daar kwam snel verandering in. Zijn ploeg kwam vroeg op achterstand, maar ging dankzij 2 doelpunten van Marco Richter de rust in met een voorsprong van 2-1.

Rood en beslissing

Aan het begin van de 2e helft moest Gelson Fernandes bij Frankfurt van het veld met zijn 2e gele kaart. Michael Gregoritsch besliste het duel in de slotfase met de 1-3. Jetro Willems bleef op de bank bij Frankfurt, Jonathan de Guzman deed de laatste 25 minuten mee.