Leicester City vernedert tiental Southampton op eigen veld met monsterscore

BSR

Trevor Wagener • 00:54, 26-10-2019 / Laatste Update: 23:51, 08-01-2024

Wat speelden Southampton en Leicester City vrijdagavond een ongelooflijke Premier League-wedstrijd. De bezoekers stapten maar liefst van het veld nat zij 9 keer gescoord hadden en dik verdiend ruim hadden gewonnen: 0-9 (!!!).

Ben Chilwell zette Leicester na 10 minuten op 0-1. Hij schoot eerst scheef, waarna een poging van zijn teamgenoot niet goed door de keeper verwerkt werd. De rebound was voor de Leicester-linksback. Vervolgens kreeg Ryan Bertrand een terechte, directe rode kaart nadat hij met gestrekt been in kwam op de scheen van Ayoze Perez (foto).

Doelpuntenregen

Toen ging het hard: Youri Tielemans, Perez (2x) en Jamie Vardy zette Leicester voor rust al op een mega-voorsprong van 0-5. Na rust maakte weer Perez, Vardy, James Maddison en Vardy (via een penalty) er maar liefst 0-9 van. Een overwinning die een hoop records verbrak, allemachtig wat een pak slaag...