Liverpool kan in eigen huis niet optimaal profiteren van nederlaag City

PA Sports

admin • 23:53, 30-01-2019 / Laatste Update: 04:21, 08-01-2024

Premier League-koploper Liverpool heeft woensdagavond niet optimaal kunnen profiteren van de nederlaag die nummer 2 Manchester City leed. In eigen huis kwam het team van manager Jürgen Klopp niet verder dan een gelijkspel (1-1) tegen Leicester City.

De thuisploeg begon nog voortvarend aan het duel. Al na 3 minuten lag de bal in het mandje door Sadio Mane. De Liverpool-aanvaller schoot perfect raak en liet Leicester-goalie Kasper Schmeichel kansloos.

Toch stelden de bezoekers nog voor rust orde op zaken. Harry Maguire deed Liverpool vlak voor het laatste fluitje van de 1e 45 minuten onwijs veel pijn door een indraaiende bal binnen te tikken.

1 punt uitgelopen

In de 2e helft ging Liverpool hard op zoek naar de winnende treffer. Deze werd echter niet gemaakt, waardoor de koploper slechts 1 puntje uitloopt op Manchester City. Liverpool heeft nu 61 punten en City 56.