Lukaku redt puntje voor Belgen tegen Griekenland

admin • 00:15, 26-03-2017 / Laatste Update: 22:13, 12-12-2023

België is zaterdagavond ontsnapt aan de eerste nederlaag in de WK-kwalificatiereeks. De 'Rode Duivels' leken op eigen veld te gaan verliezen tegen een zeer defensief Griekenland, maar een doelpunt van Romelu Lukaku in de voorlaatste minuut bezorgde het gastland alsnog een punt: 1-1.

De Belgen, zonder de geblesseerden Eden Hazard en Kevin De Bruyne, creëerden voor de pauze amper kansen. Alleen Marouane Fellaini was twee keer dicht bij een doelpunt. Meteen na rust kwamen de Grieken op voorsprong. Konstantinos Mitroglou verscheen alleen voor doelman Thibaut Courtois en rondde bekwaam af.

Rood Griekenland

Vanaf de 65ste minuut stonden de Grieken met een man minder op het veld; Panagiotis Tachtsidis moest naar de kant met zijn tweede gele kaart. De beste kans op de gelijkmaker was voor Dries Mertens, maar de bij Napoli zo trefzekere aanvaller slaagde er niet in doelman Stefanos Kapino te verschalken. Dat lukte Lukaku uiteindelijk wel. Diep in blessuretijd verdween ook nog de Griek Giorgos Tzavellas met twee keer geel voortijdig van het veld.

België met één been op WK

Dankzij het gelijkspel blijven de Belgen koploper in groep H met dertien punten uit vijf duels, de Grieken kwamen op elf punten. Bosnië-Herzegovina, dat met 5-0 won van Gibraltar, heeft tien punten. België speelt komende dinsdag een oefenduel in Sotsji tegen WK-organisator Rusland.