Lyon weet niet te winnen van koploper Monaco

Photo News

Brian Vesseur • 01:40, 24-04-2017 / Laatste Update: 16:49, 08-01-2024

AS Monaco heeft zondagavond de koppositie heroverd in de Franse competitie. De ploeg van de Portugese coach Leonardo Jardim won de lastige uitwedstrijd bij Olympique Lyon met 1-2.

AS Monaco komt door de zege op 80 punten. Hetzelfde aantal punten als Paris Saint-Germain, dat zaterdag al met 2-0 had gewonnen van Montpellier. De ploeg uit Monaco heeft echter een wedstrijd minder gespeeld en bovendien een aanzienlijk beter doelsaldo: +64 om +48.

Lyon naar plek 5

Olympique Lyon, tegenstander van Ajax in de halve finale van de Europa League, zakte door de nederlaag naar de vijfde plaats. De bezoekers stonden bij rust al op een comfortabele 0-2 voorsprong. Eerst was Radamel Falcao trefzeker voor de halve finalist van de Champions League. Vlak voor rust verdubbelde Kylian Mbappé de voorsprong. Het was voor Falcao zijn 19de treffer dit seizoen in de Ligue 1 en voor Mbappé zijn 13de.

Na rust deed Lucas Tousart iets terug voor de thuisploeg op aangeven van linksbuiten Memphis Depay, die de hele wedstrijd speelde. Een tweede doelpunt bleef echter uit voor Lyon.