🎈 | United-speler Williams popt lachgasballon op parkeerplaats: 'Wat vindt Ten Hag ervan?'

Trevor Wagener • 19:50, 27-03-2023 / Laatste Update: 13:06, 06-08-2024

Manchester United-verdediger Brandon Williams heeft volgens The Sun wat uit te leggen. Het medium publiceerde maandag een video waarop te zien is hoe de 22-jarige voetballer in een peperdure Mercedes, nota bene vlakbij het trainingscomplex Carrington, een lachgas ballon inhaleert terwijl hij op de passagiersstoel aan het chillen is.

Williams, die dit seizoen slechts 1 keer in actie kwam voor de United-hoofdmacht en zo'n 60 duizend pond per week verdient, zat in een dikke Brabus toen een voorbijganger hem en zijn kameraad opmerkte. Overduidelijk was dat de voetballer een bus overhandigd kreeg.

Tegen The Sun zei een voorbijganger het volgende. "Het was zo duidelijk wat ze aan het doen waren. Iedereen die United, of voetbal in het algemeen, ook maar een beetje volgt had hem (Williams) meteen herkend."

United-speler Williams popt ballonnetje op parkeerplaats

De 'getuige' vond het belachelijk gedrag, vooral zo in het openbaar. "Het gegeven dat hij een rolmodel hoort te zijn voor jonge voetballertjes, maakt dit gedrag meer dan kwalijk. Ik kan me niet voorstellen dat zijn manager Erik ten Hag (onder) hier blij mee is. Hij wil alleen met spelers werken die volledig toegewijd zijn aan hun sport en professie, helemaal als zij nog van alles te bewijzen hebben."

Manchester United en Williams' zaakwaarnemer hebben nog niet op het voorval gereageerd. De wingback werd eerder nog gelinkt aan een overstap naar Middlesbrough, aangezien hij - op 5 minuten na - niet in de plannen van Ten Hag voorkomt. Williams speelt sinds 2008 voor The Red Devils en kwam 51 keer uit voor het 1e elftal.

Lachgasballonnen, wat?

Het gebruik van lachgas onder met name jongeren nam wereldwijd het voorbije decennia drastisch toe. Het stofje werd populair in de uitgaanswereld omdat het voor een korte, lichte, en zeer euforisch effect kan zorgen. Hoewel het middel ook in medische middelen zit, kan het langdurige gebruik ervan leiden tot een vergroot risico op hartaanvallen en hersenbeschadigingen. Ook kan het onherstelbaar geheugenverlies en vitaminetekort aanrichten. Het bezitten en verhandelen van het spul wordt in sommige landen, afhangende van de wet, gezien als een misdrijf.