ManCity-coach Pep Guardiola wil dat Raheem Sterling vecht voor z’n plek: ‘Laten horen op het gras’

15 oktober 2021

Getty
pep-guardiola-trainer-manchester-city-wil-dat-raheem-sterling-blijft-premier-league-transfer-talk

Manchester City-coach Pep Guardiola wil dat Raheem Sterling bij de club blijft en vecht voor zijn plek. De gefrustreerde aanvaller had donderdag laten weten dat hij openstond voor een vertrek bij de kampioen van de Premier League.


De Engelse international speelt sinds 2015 voor City en is 3 keer kampioen geworden met de club.

Minder aan bod
De 26-jarige voetballer stond dit seizoen pas 2 keer in de basis en moet strijden om een plek in het team met onder anderen aanvaller Phil Foden en nieuwkomer Jack Grealish. "Als er een mogelijkheid komt om ergens anders heen te gaan, zou ik daar op dit moment voor openstaan", bekende Sterling donderdag op een zakelijke bijeenkomst in de sport. Guardiola zei dat hij hoopte dat Sterling nog lang een heel belangrijke speler zal blijven voor de club. "Sommige voetballers willen altijd spelen maar ik kan ze die zekerheid niet geven. Ze moeten zich laten horen op het gras, niet alleen Raheem, maar ieder van hen."

De coach zei ook dat Ferran Torres mogelijk 2,5 tot 3 maanden uitgeschakeld is. De Spaanse aanvaller heeft aan de afgelopen interlandperiode een blessure aan zijn rechtervoet overgehouden.