Mexico mede dankzij doelpunt PSV'er Moreno groepswinnaar voor WK-kwalificatie

admin • 13:19, 03-09-2016 / Laatste Update: 14:53, 07-01-2024

PSV'er Héctor Moreno heeft Mexico vrijdagavond (plaatselijke tijd) een goede dienst bewezen door de 1e treffer te maken in het met 3-1 gewonnen duel tegen El Salvador. Door die overwinning heeft Mexico de ongeslagen status in de kwalificatie voor het WK voetbal van 2018 behouden en gaat de ploeg als groepswinnaar door naar de finale ronde van de Midden- en Noord-Amerikaanse kwalifcaties.

Moreno tekent voor gelijkmaker

Dat was de gelijkmaker, want El Salvador had de score in de eerste helft geopend via Alexander Larin. Na rust nam Mexico het heft in handen. Na Moreno waren Angel Sepúlveda en Raúl Jiménez (strafschop) nog trefzeker. PSV'er Andrés Guardado speelde ook mee bij Mexico.

Costa Rica, Panama en Trinidad en Tobago bereikten ook de finale ronde, waarin nog zes landen strijden om drie rechtstreekse tickets voor het WK van 2018 in Rusland. Costa Rica won met 1-0 van Haïti, Panama versloeg Jamaica met 2-0, Trinidad en Tobago speelde met 2-2 gelijk tegen Guatemala.