Monaco pakt puntje tegen Nice in onderonsje tussen Henry en Vieira

EPA

Brian Vesseur • 21:57, 16-01-2019 / Laatste Update: 11:21, 05-01-2024

AS Monaco pakte woensdagavond een belangrijk punt tegen OGC Nice. Thierry Henry zag zijn ploeg 1-1 spelen tegen de nummer 6 van de Ligue 1. Een belangrijke zege voor Monaco, dat 19e staat in de Ligue 1 met 15 punten.

De thuisploeg wist pas een punt veilig te stellen nadat de bezoekers een rode kaart ontvingen. In de eerste helft - na een half uur spelen - zette Allan Saint-Maximin de uitploeg op voorsprong. Maar op slag van rust ontving Nice de rode kaart. De twijfelachtige eer ging naar aanvaller Ihsan Sacko. Hij kwam met gestrekt been invliegen, terwijl de Monaco-verdediger de bal net wegtikte.

Penalty!

Tegen 10 man wist Monaco wel te scoren. Na 5 minuten in de tweede helft was het Benoit Badiashile die de gelijkmaker op het scorebord zette. Toch leek Monaco nog even op achterstand te komen door een penalty! Dat gebeurde niet, want Saint-Maximin miste.

Onderonsje

De wedstrijd was ook een onderonsje tussen Henry en Patrick Vieira. Zij speelden jarenlang samen bij Arsenal. Vieira is sinds afgelopen zomer trainer bij Nice, Henry werd dat in oktober bij Monaco. Cesc Fàbregas - net aangetrokken door Monaco - stond nog niet op het wedstrijdformulier. Ook de Spanjaard kent een verleden bij Arsenal.