Napoli ondanks goal Milik niet langs Sassuolo

admin • 17:25, 23-04-2017 / Laatste Update: 06:55, 07-01-2024

Napoli heeft zondag dure punten verloren in de Serie A. De ploeg kwam op bezoek bij Sassuolo niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Dit ondanks treffers van oud-Eredivisiespelers Dries Mertens en Arkadiusz Milik. Het was voor Milik zijn eerste goal sinds september. De Poolse spits was lange tijd uitgeschakeld door een zware knieblessure.

Mertens

Dries Mertens tekende kort na rust voor de openingstreffer met een kopbal. Echter kwam Sassuolo waar Timo Letschert de hele wedstrijd op de bank zat al snel gelijk via Domenico Berardi. Mertens was met een lekkere vrije trap nog dicht bij zijn 23ste seizoenstreffer, echter stond de paal deze in de weg.

Milik

Napoli leek te gaan verliezen toen Luca Mazzatelli 10 minuten voor tijd de 2-1 maakte voor Sassuolo. Maar met een intikker bezorgde Milik zijn ploeg vlak voor tijd toch nog een punt. In blessuretijd claimde Napoli tevergeefs een penalty, nadat Sassuolo-verdediger Paolo Cannavaro een bal op zijn hand kreeg.

Champions League

Door het gelijkspel blijft Napoli 3de in de Italiaanse competitie. Deze 3de positie geeft aan het einde van het seizoen wel recht op rechtstreekse plaatsing voor de Champions League. Koploper Juventus, dat zondagavond thuis tegen Genoa speelt, heeft 9 punten meer. AS Roma heeft een punt meer dan de club uit Napels en speelt maandag tegen Pescara.