Napoli wint in doelpuntrijk duel van Fiorentina en verpest zo het debuut van Ribéry

BSR Soccrates

admin • 00:59, 25-08-2019 / Laatste Update: 23:55, 07-01-2024

Napoli heeft de lastige uitwedstrijd tegen Fiorentina gewonnen. In een doelpuntrijk duel waarin 7 keer werd gescoord eindigde het in 3-4 voor de bezoekers. Franck Ribéry maakte namens Fiorentina zijn debuut, maar slaagde er niet in om er nog een punt uit te slepen.

Van de laatste 4 ontmoetingen in Florence wist Napoli er geen enkele te winnen. Na 9 minuten kwam de runner-up van het afgelopen seizoen door een benutte penalty van Erick Pulgar op een 1-0 achterstand. Dries Mertens maakte de score 5 minuten voor rust op aangeven van Lorenzo Insigne gelijk, waarna Insigne zelf vanaf elf meter mocht aanleggen voor de 1-2. De Italiaan faalde niet.

Lekker veel goals na rust

Na rust tekende Nikolai Milenkovic voor de gelijkmaker, maar lang mocht Fiorentina daar niet van genieten. José Callejon zette Napoli 5 minuten later weer op voorsprong, maar ook dat hield niet lang stand. Kevin-Prince Boateng, die vorig jaar op huurbasis speelde voor Barcelona, zette de 3-3 op het scorebord en vierde dat met een even mooie salto. 2 minuten later stond het door Callejon alweer 3-4.

Invalbeurt Ribéry

Franck Ribéry viel 10 minuten voor tijd nog in, maar slaagde er niet in om zijn nieuwe werkgever een punt te bezorgen. De 36-jarige Fransman werd afgelopen woensdag nog gepresenteerd als kersverse aanwinst.