Nasri mogelijk 4 jaar geschorst na seksuele ‘dopingbehandeling’

7 januari 2017

Twitter

Samir Nasri leeft momenteel tussen hoop en vrees. De middenvelder bezocht eind december een medisch centrum dat gespecialiseerd is in intraveneuze therapie (iets met naalden). Dat is tegen de regels van het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) en de middenvelder die door Manchester City wordt uitgeleend aan Sevilla moet nu vrezen voor een schorsing van 4 jaar.


Ondanks het feit dat hij momenteel nog gewoon speelt voor Sevilla loopt er een onderzoek naar Nasri nadat hij vorige maand in Los Angeles een bezoekje had gebracht aan Drip Doctors. De bal ging rollen na onderstaande Tweet van Drip Doctors: "We hebben Samir Nasri de Immunity Drip IV toegediend om hem zo gehydrateerd en in topconditie te houden gedurende zijn intensieve seizoen bij FC Sevilla", klonk het. Er ontstond meteen een heuse Twitterstorm.

Intraveneuze therapie
Intraveneuze therapie is verboden volgens het WADA, al zijn er wel enkele uitzonderingen. Zo mag het bijvoorbeeld wél als het in hoeveelheden van hoogstens 50 mililiter per 6 uur wordt toegediend, of wanneer desbetreffende atleet een doktersvoorschrift kan voorleggen.

Omdat de effecten van intraveneuze therapie zeer snel optreden en er bij vergissingen meestal geen weg terug is, mogen dit soort injecties alleen door een arts of verpleegkundige worden toegediend. Alleen in zeer dringende omstandigheden mag iemand zonder officiële papieren de injecties toedienen. Je moet dan denken aan acute benauwdheid, gevaarlijke hartritmestoornissen of zeer ernstige infecties.

Schorsing?
De Franse middenvelder wordt in de zaak gesteund door Sevilla, maar die waren flink verrast toen ze hoorden dat hij de behandeling had ondergaan. Naar alle waarschijnlijkheid had hij dan ook geen medisch attest, waardoor het weleens moeilijke zaak zou kunnen worden voor de 29-jarige middenvelder. Als het wel degelijk tot een 4-jarige schorsing komt, wil dat zeggen dat hij pas op zijn 33 weer aan de slag kan. Het is de vraag of hij dan ooit nog terugkeert op het hoogste niveau...

Verdacht!
Maar daar blijft het niet bij voor de Franse middenvelder. Naast het onderzoek van de WADA, is ook het Spaanse antidopingagentschap (AEPSAD) een onderzoek gestart. "Na het vrijgeven van de informatie hebben wij een onderzoek opgestart om te weten te komen over welke behandeling het precies gaat", verklaarde een bron dichtbij het AEPSAD aan persbureau AFP. "De aanwezigheid van een sportman in zo'n kliniek is verdacht", vertelde hij aan de krant.

Seksuele behandeling in de kliniek...
Alsof dat nog niet genoeg is, wordt er ook gespeculeerd dat hij in de kliniek zijn vriendin Anara Atanes heeft bedrogen. Op de foto van DripDoctors is hij te zien met een een sexy verpleegster. De Fransman Tweette na afloop van de behandeling eigenzinnige teksten: "Jullie hebben me daarna ook een volledig seksuele behandeling gegeven. Dus jongens, neem zeker deze service!" Zijn inmiddels ex-vriendin Atanes reageerde gevat op Instagram. "Jij geeft er ook een seksuele behandeling bij."Side eye and side boob goes well together 👀 dont get all offended. Ps #teamportugal 🇵🇹 Força Portugal

Een foto die is geplaatst door ✨ A N A R A ✨ (@anaragram) op

Girls all girls deserve loyalty and respect. This is my wish for every respectful and decent girl in 2017. Happy new year ❤️

Een foto die is geplaatst door ✨ A N A R A ✨ (@anaragram) op


Hack?
Nasri liet weten dat zijn account gehackt was en verwijderde de Tweets.