🎥 | Slagerij Hovhannisyan? Armeense spelers krijgen rood na absolute doodschoppen

Trevor Wagener • 23:11, 14-06-2022 / Laatste Update: 05:24, 12-12-2023

Het was een dolle voetbalavond, bij het Nations League-duel tussen Armenië en Schotland. Na deze rode kaart in de 1e helft ging invaller Kamo Hovhannisyan in de extra tijd óók nog eens over de schreef.

Het verhitte duel in het Vaszgen Sargsyan Republican Stadium in Yerevan ontbrandde voor rust bij een 1-1 stand. Nadat Vahan Bichakhchyan de Armenen op voorsprong zette en Stuart Armstrong kort daarna voor de gelijkmaker zorgde, vloog Arman Hovhannisyan - voorzover bekend geen familie van Kamo - als 1e uit de spreekwoordelijke bocht.

Rode kaarten Armenië

Na een harde tackle kreeg hij het verbaal aan de stok met John McGinn, de latere maker van 1-3. Hierbij gaf hij McGinn ook een kopstoot. De vergrijpen leverde Arman Hovhannisyan 2 snelle gele kaarten na elkaar op van arbiter Nikola Dabanović.

Nadat Ché Adams in de 54ste minuut al voor de eindstand had gezorgd, kwam Kamo Hovhannisyan als invaller in het veld. Zijn optreden duurde iets langer dan een halfuur: na een grove charge op Lewis Ferguson mocht ook hij vertrekken. Dat gebeurde niet meteen. Eerst maakte Kamo Hovhannisyan nog ruzie met de toegesnelde Scott McTominay.