🎥| Nederlaag bij City: Arsenal wint voor 29e keer op rij niet tegen ploeg uit top 6

BSR Agency

admin • 22:43, 17-10-2020 / Laatste Update: 01:18, 05-01-2024

Een topaffiche op papier, in werkelijkheid bleef het vooral bij een tactisch steekspel. Weer lukte het Arsenal niet om te winnen bij een ploeg uit de top 6. Manchester City bleek op eigen veld met 1-0 te sterk.

Ging het de 29e poging wel lukken, een overwinning op een tegenstander die doorgaans in de top van de Premier League eindigt? Nee, was ook zaterdagavond het antwoord. Arsenal won voor het laatst in februari 2015 bij een dergelijke opponent.

Winnende goal

Manchester City, waar Nathan Aké in de basis begon en niet uit verdween, tegen Arsenal was ook een wedstrijd tussen de leermeester versus zijn protegé. Pep Guardiola tegen Mikel Arteta, ooit Guardiola's assistent. In de 1e helft brachten de bezoekers weinig vertier alsof de druk om het juk van zich af te werpen te groot was. Raheem Sterling zette zijn ploeg op voorsprong in de 23ste minuut. De captain van City benutte de rebound van Phil Foden. Daarna kreeg Bukayo Saka de kans op de gelijkmaker. Hij miste.

(Lees verder na de goal van Sterling)

Geen dreiging

Na rust kwam Arsenal beter voor de dag, maar de echte dreiging ontbrak. De ploeg van Arteta was niet goed genoeg om aanspraak te maken op een punt, maar zag wel miljoenenaankoop Thomas Partey debuteren. Ook City speelde niet wervelend. Het bleek wel voldoende om de zege over de streep te trekken in een verder kansarm duel.