Deze Nederlandse voetballers speelden voor Steven Bergwijn al bij Tottenham Hotspur

26 januari 2020

BSR

De kans is groot Steven Bergwijn spoedig tekent voor Tottenham Hotspur. De aanvaller speelt zondag niet met PSV mee tegen Twente. Hij wil weg uit Eindhoven en wil de deal zo snel mogelijk afronden. Welke Nederlandse voetballers speelden al eerder voor de Londense club?


Het is geen hele grote lijst maar wel 1 met enkele grote namen. Rafael van der Vaart heeft zich bij de Spurs het meest geliefd gemaakt. Hij debuteerde op 11 september 2010 en prikte de week erna zijn 1e goal binnen. In 2012 vertrok hij alweer en daar heeft hij nog steeds spijt van. "Ik had nooit Tottenham moeten verlaten, dat was de domste keus in mijn loopbaan", zei hij later.

Davids
Edgar Davids kwam in 2005 over van Inter Milan en bleef de Londense club ook 2 seizoenen trouw. Hij was vooral aan het bikkelen op het middenveld, maar pakte toch nog 1 goaltje mee.

Vincent Janssen
Oei, dit is een Nederlander waar Spurs-fans alleen maar misprijzend en spottend over praten. Want hij is keihard geflopt. Hij arriveerde in 2016 als topscorer van de Eredivisie (bij AZ) en kreeg toch de nodige kansen, maar wist zich niet in de basis te spelen. Daarna werd hij uitgeleend aan Fenerbahce, liep hij een blessure op en kreeg hij zelfs geen shirtnummer meer. Hij droop af naar Mexico.

Mounir El Hamdaoui
De bovenste 3 stapten over naar de Spurs vanuit een gerenommeerde club. Bij Mounir El Hamdaoui lag het iets anders: hij werd in 2005 gehaald van Excelsior! Destijds was Martin Jol de Spurs-trainer. Toch kreeg hij daardoor niet automatisch speeltijd. Sterker nog: hij maakte geen enkele minuut in de Premier League.

De rest
Ook Willem Korsten, Johnny Metgod en Hans Segers waren ooit te bewonderen bij The Lilywhites. Keeper Michel Vorm staat er nog steeds onder contract.