Newcastle-trainer Howe snapt kritiek op trainingskamp Saudi-Arabië niet: ‘Nodig voor de spirit’

21 januari 2022

Getty Images
Eddie Howe

Newcastle United-coach Eddie Howe begrijpt niet waarom er kritiek is op het beleggen van een trainingskamp in Saudi-Arabië. Newcastle is overgenomen door de rijkste van de rijksten en krijgt in het oliestaat de kans om eigenaar Mohammed bin Salman te ontmoeten. Daarnaast is het trainingskamp eind januari ook goed voor de teamspirit. "Het is heel belangrijk. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we in de Premier League blijven."


Howe zegt tegen Britse media dat hij de kritiek van mensenrechtenorganisaties dan ook niet begrijpt. Zij willen dat Newcastle de erbarmelijke mensenrechtensituatie in Saudi-Arabië aan de kaak stelt. "Daar gaan we niet voor en zijn we ook niet voor. Ik begrijp ook dat er kritiek is dat we in de coronatijd zo even vliegen naar het Midden-Oosten, maar wij kunnen dat nu eenmaal op dit moment. We hebben het geld ervoor en het kan een belangrijke factor worden in de strijd tegen degradatie."

"Op deze manier kunnen we met z'n allen dicht bij elkaar zijn en de faciliteiten zullen werelds zijn. We hebben daar lekker 2 weken de tijd en we gaan aan de eenheid van het team werken. Weggaan als het kan is altijd een goed idee."