Voormalig WK-winnaar Iaquinta moet de bak in voor wapenbezit

31 oktober 2018

EPA

Vincenzo Iaquinta was in 2006 een van de 23 gevierde Italianen die in Duitsland het WK-wonnen. 12 jaar later is er weinig van die status over, want vandaag kreeg hij te horen dat hij voor 2 jaar de bak in moet voor verboden wapenbezit.


De spits had het geluk dat de rechter hem niet veroordeelde voor banden met de Maffiaclan 'ndrangheta, want daar werd hij ook voor aangeklaagd. Als de spits daar óók voor veroordeelt zou worden, had hij 4 jaar langer vastgezeten.

Padre moet langer de bak in
De vader van Vincenzo is wel het haasje, hij mag dankzij banden met diezelfde Maffiaclan 19 jaar brommen. De familie liet duidelijk horen dat ze niet blij waren met het oordeel: ,,Het is onmogelijk. Ze ruïneren mijn leven op basis van helemaal niets.Het is puur omdat ik uit Cutro in Calabrië kom. Ik lijd als een hond voor mijn familie en kinderen, maar ik heb niets gedaan. Ik heb het WK gewonnen en ben trots op mijn roots. We hebben niet te maken met de ‘ndrangheta'': is wat Vincenzo achteraf nog schreeuwde.

Mooie carrière
Iaquinta kende een mooie carrière in Italië. Zijn beste tijd had hij bij Udinese, waar hij samen met Antionio Di Natale een dodelijk koppel vormde. Daarna speelde hij nog 6 seizoenen voor Juventus. Waarin hij vaak de pinchhitter was.