PAOK schakelt Benfica uit en helpt Ajax naar pot 2 in de loting van de Champions League

15 september 2020

BSR Agency

Ajax mag wel een flinke taart naar PAOK Saloniki sturen. De Griekse club schakelde dinsdagavond Benfica uit in de 3e voorronde van de Champions League. In eigen huis werd het 2-1 tegen de Portugezen en daar mag Ajax heel blij mee zijn.


Door de uitschakeling van Benfica in de CL (de club gaat nog wel naar de groepsfase van de Europa League, net als AZ), schuift Ajax namelijk een pot op tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League op 1 oktober. In plaats van in pot 3 verdwijnt de naam van de Amsterdamse club in pot 2.

Sterke tegenstanders ontlopen
Daarmee ontloopt Ajax sterke tegenstanders. Als het in pot 3 terecht was gekomen, had het een club uit pot 2 geloot. Daar zitten onder andere FC Barcelona, Manchester City en Chelsea in. Nu loot de ploeg van trainer Erik ten Hag juist een club uit pot 3. Maar dat wordt nog steeds geen makkie, want clubs die daarin zitten zijn onder meer RB Leipzig, Inter en Lazio Roma.

PAOK-Krasnodar
De goals bij PAOK-Benfica kwamen van Dimitris Giannoulis, Andrija Zivkovic (2-0) en Rafa Silva. PAOK moet in de laatste voorronde van de CL zien af te rekenen met Krasnodar uit Rusland.