Premier League: Sergio Agüero heeft al meer dan 1 jaar niet gescoord

5 maart 2021

Getty Images
Sergio Agüero

Waarschijnlijk zie je het statistiekje de laatste tijd regelmatig voorbijkomen op social media. Het laatste doelpunt van Sergio Agüero in de Premier League is meer dan een jaar geleden. Op 21 januari 2020. Hoe kan dat?


Het was destijds uit bij Sheffield United. Sergio Agüero maakte de winnende goal (0-1) voor City. Toen was er nog niks geen vrees van corona of wat dan ook voor ellende. Vervolgens speelde hij 4 wedstrijden waarin hij niet scoorde en toen kwam de coronabreak. De Premier League kwam tussen maart en juni stil te liggen.

Snel geblesseerd
Bij de hervatting van de Premier League viel Agüero 10 minuten voor tijd in tegen Arsenal en raakte hij in de wedstrijd daarna geblesseerd aan zijn knie. Die blessure hield hem tot oktober 2020 aan de kant.

Weer geblesseerd
Eenmaal hersteld, kwam de herhaling: Agüero wederom in tegen Arsenal en raakte in het duel erna geblesseerd. Zijn eerstvolgende competitiewedstrijd zou pas zijn op 15 december 2020. In de 4 wedstrijden die toen volgenden, mocht Agüero 3 keer kort invallen.

Corona
Na de 4 minuten speeltijd op 3 januari tegen Chelsea, ontbrak de Argentijn lange tijd door corona. Pas op 27 februari 2021 maakt hij weer wat minuten tegen West Ham United. Afgelopen dinsdag bleef Agüero 90 minuten op de bank zitten tegen de Wolves.

Agüero scoorde in de groepfase van de Champions League nog wel: tegen Porto en Marseille (9 december 2020).
Transfermarkt statistieken: