PSG wint, en vergroot druk op Nice en Monaco

21 januari 2017

Pro Shots

De titel is nog ver weg, maar de titelstrijd is al in volle gang in Frankrijk. Vrijdag liet Nice de koppositie in de Ligue 1 waarschijnlijk schieten door gelijk te spelen tegen Bastia. PSG won zaterdag z'n 1e competitiewedstrijd in 2017 dankzij Edinson Cavani uit bij Nantes met 0-2.


Edinson Cavani
Cavani was de grote man. Hij scoorde de enige 2 goals in de wedstrijd en komt daarmee op 20 goals in de competitie. Daarmee is hij voorlopig topscoorder, want op gepaste afstand staat Lacazette met 15 doelpunten.

In de 21e minuut scoorde Cavani z'n 1e, op aangeven van Lucas. Na rust werd de wedstrijd pas beslist. In de 65e minuut maakte Cavani de 2e.


Niet veel moeite
Verder had PSG ook niet heel veel moeite met Nantes. Ze kregen niet heel veel kansen, maar gaven er nog veel minder weg. Nantes wist bijvoorbeeld geen enkele keer op doel te schieten.

Hoogtepunt van de wedstrijd
Het absolute hoogtepunt (of dieptepunt) van de wedstrijd was trouwens een rare terugspeelbal van Marco Verratti. Hij speelde de bal, die gewoon over de grond rolde, met z'n hoofd terug naar de keeper. De scheids gaf 'm geel, want die dacht dat-ie hands maakte.

Titelstrijd
Er lijken dit jaar 3 teams om de titel te strijden in Frankrijk. Nice staat 1e met 46 punten. AS Monaco volgt op 1 punt achterstand, maar zij mogen zondag nog thuis in actie komen tegen FC Lorient. Ook PSG heeft 45 punten. Nummer 4 Lyon heeft maar 34 punten.