Real Betis overwint vroege achterstand bij Espanyol en verstevigt 3e plaats LaLiga

Eimert Pruis • 23:52, 21-01-2022 / Laatste Update: 00:59, 12-12-2023

Real Betis heeft goede zaken gedaan in de strijd om een plaats bij de eerste 4 en dus Champions League-voetbal. De club uit Sevilla kwam bij Espanyol met 1-0 achter maar won alsnog: 1-4. Real Betis zit nu steviger op plek 3.

Raúl de Tomás maakte er weer eentje voor Espanyol. Na een kwartier lag het balletje al in het netje. Betis moest even op adem komen maar maakte alles nog voor rust goed. Borja Iglesias schoot een pingel binnen en Guido Rodríguez was verantwoordelijk voor de 1-2, op aangeven van Nabil Fekir.

Betis loopt verder uit

Wederom Iglesias besliste in het begin van de 2e helft de wedstrijd. Invaller Willian José stond koud 1 minuut in het veld toen hij er nog even 1-4 van maakte.

De Tomás deed nog even dom in 2 minuten. Hij kreeg 2 keer geel en dus moest de topschutter het veld verlaten.

Betis naar de Champions League?

Betis heeft nu 40 punten na 22 wedstrijden, 9 punten achter LaLiga-koploper Real Madrid. Betis heeft 7 punten meer dan nummers 4 en 5 Atlético Madrid en Real Sociedad. Beide clubs hebben wel 2 wedstrijden minder gespeeld dan Real Betis.