Real Madrid maakt ultieme comeback tegen Villarreal (video's)

Martijn Baars • 23:37, 26-02-2017 / Laatste Update: 02:55, 05-01-2024

Real Madrid leek zondagavond tegen Villarreal voor de tweede keer op rij een competitieduel met puntenverlies af te sluiten. Na een dik uur spelen stond De Koninklijke nog met 2-0 achter. Maar door een ultieme comeback pakte de koploper alsnog de volle buit: 2-3

BBC

Voor het eerst in 2017 stond 'BBC' in de basis bij Real. Na de langslepende blessure van Gareth Bale was het eindelijk weer eens de beurt aan het op één na beste aanvalstrio ter wereld om zich te laten zien. Dat bleek een illusie. Villarreal vloog er vanaf de allereerste minuut bovenop en dwong Real terug.

Snelle goals in 2e helft

Dat resulteerde in de eerste helft nog tot niets, maar in de tweede helft vloog de ene goal na de andere er in. Binnen 10 minuten na rust stond er een 2-0 stand op het bord. Eerst knalde Manu Trigueros raak en 6 minuten later scoorde ook Cedric Bakambu.

De 2-0 van Bakambu

Bale doet wat terug

Het duurde meer dan een uur voordat Real eindelijk tot scoren kwam. Gareth Bale zorgde met de 2-1 voor de aansluitingstreffer. De club uit de Spaanse hoofdstad had daardoor een dikke 25 minuten om de achterstand goed te maken.

Pas een kwartier voor tijd lukte het Real om de gelijkmaker te maken. Cristiano Ronaldo benutte een strafschop en scoorde daarmee de 2-2. In de 83e minuut besliste Alvaro Morata, ingevallen voor de teleurstellende Karim Benzema, de wedstrijd op 2-3.

Koploper

Door de overwinning blijft Real Madrid koploper in Spanje. De voorsprong op nummer 2 FC Barcelona is 1 punt, maar Real heeft nog een wedstrijd tegoed.