Real door naar halve finale na krankzinnig einde tegen Juventus

admin • 00:44, 12-04-2018 / Laatste Update: 08:17, 07-01-2024

Door het oog van de naald zijn ze gekropen, maar het is Real Madrid dat zich gaat melden in de halve finale van de Champions League. Na een krankzinnig slot met een penalty en een directe rode kaart voor Buffon verloor Real met 1-3, maar dat is over 2 wedstrijden wel genoeg om Juventus uit te schakelen.

Super Mario

Een goed begin is het halve werk en dat zullen ze bij Juventus ongetwijfeld ook gedacht hebben. De 'Oude Dame' begon geweldig in Madrid en na 90 seconden was het al raak. Mandzukic kopte de 0-1 tegen de touwen. De perfecte motivatie om er eens flink tegenop te knallen tegen Real in de rest van de wedstrijd. Hoewel 'De Koninklijke' zeker niet slecht speelde en ook wat kansjes creëerde, was het toch Juve dat weer via Mandzukic toesloeg: 0-2.

Grabbelende Navas

Ook in de 2de helft kon de goal aan beide kanten vallen. Buffon blonk uit in de goal bij Juventus. Over zijn collega aan de andere kant kon dat niet gezegd worden. Keylor Navas ging na een klein uur spelen gruwelijk de mist in. Hij liet de bal uit zijn handschoenen glippen waardoor Matuidi er simpel 0-3 van kon maken. Daarmee was de achterstand van de 1ste wedstrijd als sneeuw voor de zon verdwenen.

Absurde slotfase, rood Buffon

De 0-3 was de start van een retespannend slot in Bernabeu. Juventus probeerde met man en macht de verlenging te halen, maar in minuut 92 ging het volledig mis. Lucas Vázquez werd in de zestienmeter neergehaald en kreeg een penalty! Tot overmaat van ramp werd Buffon er met direct rood vanaf gestuurd nadat hij iets te handtastelijk werd met scheidsrechter Oliver. Wojciech Szczęsny moest als reservekeeper dus het veld in, maar kon de penalty van Ronaldo niet stoppen: 1-3. Maar in zijn verdediging, die had niemand tegengehouden. Ronaldo schoot hem strak de kruising in. Real is dus door naar de halve finale.