Real zwoegt, mist en wint moeizaam van Getafe (video's)

admin • 20:08, 14-10-2017 / Laatste Update: 09:42, 12-12-2023

Real Madrid heeft heel moeizaam gewonnen van Getafe. De ploeg van Zinedine Zidane speelde niet goed, maar door een doelpunt van CR7 in de laatste minuten kunnen de Madrilenen met een goed gevoel toewerken naar de Champions League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur: 1-2.

Zizou vond de wedstrijd tegen Getafe een goed moment om eens even flink wat spelers te sparen. Onder anderen Luka Modric, Keylor Navas en Isco kregen rust voor de Champions League-kraker tegen Tottenham Hotspur, zij begonnen op de bank. De 18-jarige Marokkaan Achraf Hakimi maakte zijn basisdebuut voor de landskampioen van Spanje. Bij Getafe stond de held Djené uiteraard in de basis.

Traaag

Real begon, zoals we dat dit seizoen vaker hebben gezien, vrij traag aan de wedstrijd. De Koninklijke kwamen in de 1e helft maar een paar keer in de buurt van het doel van Getafe. Zo stuitte Ronaldo een aantal keer op de uitblinkende doelman Guaita, die ervoor zorgde dat CR7 nog altijd moest wachten op z'n 1e treffer in La Liga dit seizoen.

Benzema!

Guaita had na ruim een halfuur spelen geen antwoord op Karim Benzema, die terugkeerde van een blessure. Golaso, golaso! De Fransman knalde de bal met z'n rechter binnen, de 1e van dit seizoen.

Goaltje Getafe

Na rust was het de thuisploeg die stevig van zich afbeet en in minuut 56 zelfs langszij kwam. Molina rolde de bal achter doelman Casilla en Real kon weer opnieuw beginnen. De Madrilenen brachten Isco en schakelden een tandje bij, maar als zelfs de meest simpele ballen er niet ingaan... Wat een ongekende misser van Ronnie!

Slap

Madrid verslapte daarna en moest zelfs uitkijken voor de 2-1. Maar zoals zo vaak was daar dan tóch weer de fenomenale Cristiano Ronaldo. Als een echte killer werkte hij een prachtige pass van Isco tegen de touwen. En dat mocht het publiek weten ook. CR7 maakte wegwerpgebaren en keek zo zuur als een augurk naar het publiek. SIIIII!

Door de overwinning heeft Real het gat met Barca verkleind tot 4 punten. De Catalanen komen later nog in actie.