Remontada in volle gang: Atlético in 15 minuten op 2-0 voorsprong (video)

admin • 23:03, 10-05-2017 / Laatste Update: 20:55, 12-12-2023

In een prachtige sfeer opende het Vincente Calderón stadion voor de laatste keer de poorten voor het miljoenbal dat in de volksmond de Champions League wordt genoemd. Real Madrid verdedigt een 3-0 voorsprong, maar kwam al snel met 2-0 achter.

In de 1ste 9 minuten knalden de 2 Madrileense ploegen er vol op, wat resulteerde in 2 terechte gele kaarten. 1 voor Danilo van Real Madrid en 1 voor Stefan Savic van Atlético.

Yannick Carrasco was ongetwijfeld de gevaarlijkste speler van de 1ste 10 minuten. De 23-jarige Belg was tweemaal dichtbij een doelpunt, maar de Costa Ricaanse doelman Keylor Navas lag telkens in de weg. Iets wat hij bij een inzet van Saul Níguez niet kon.

De oud-jeugdspeler van Real Madrid kopte in de 12de minuut knap raak in de korte hoek. Navas, die wel bij de bal kon, kon de krachtige kopbal niet keren waardoor Atlético op een snelle gewenste voorsprong kwam: 1-0.

Dit kan nog weleens een heel spannend avondje worden. Saul kopt de vroege 1-0 binnen voor Atletico. #atlrea #socialreplay pic.twitter.com/3Nv6eFr8bK

— NUsport (@NUsport) 10 mei 2017

Atlético kwam 1 minuut later nog beter in de wedstrijd. Raphael Varane probeerde Fernando Torres van de bal te tikken, maar raakte de benen van de oud-aanvaller van Liverpool en Chelsea: een strafschop. Antioine Griezmann tikte de bal in de rechterhoek langs Navas, die alweer de bal raakte, en verdubbelde de voorsprong: 2-0.

En dat is twee. Griezmann faalt niet vanaf elf meter en maakt er 2-0 van namens Atletico. #atlrea #socialreplay pic.twitter.com/N7YE0zOtoi