Roep om Louis van Gaal als bondscoach van Duitsland wordt steeds groter

18 september 2023

Reuters

In de zoektocht naar een nieuwe bondscoach adviseert oud-international Michael Ballack de Duitse voetbalbond bij Louis van Gaal te informeren. "Je moet gaan voor de beste optie. Ik zou een ervaren man kiezen en Van Gaal is een uitzonderlijke trainer”, zegt Ballack in voetbalmagazine Kicker. "Hij is zeker geen makkelijk persoon, maar dat geeft niets."


De Duitse voetbalbond ontsloeg vorige week Hansi Flick na slechte resultaten in oefenwedstrijden. Duitsland hoeft als organisator van het EK van volgend jaar geen kwalificatieduels te spelen, maar de nederlaag tegen Japan (1-4) was er 1 te veel. Onder leiding van interim-coach Rudi Völler werd afgelopen dinsdag met 2-1 gewonnen van Frankrijk.

'Geen Duits paspoort'
98-voudig international Ballack denkt dat de nationale ploeg een andere aanpak nodig heeft dan die ten tijde van Joachim Löw en Flick. "Hij is een persoon met respect, heeft alles meegemaakt en kent het complete repertoire van het coachen,” zei Ballack. “We zullen er alleen aan moeten wennen dat hij geen Duits paspoort heeft.”

Veel steun
Eerder noemden oud-internationals Bastian Schweinsteiger en Philipp Lahm de Nederlander al als topkandidaat. Van Gaal werd vorig jaar met Nederland uitgeschakeld in de kwartfinales van het WK en stopte daarna. Hij sluit een terugkeer op het veld niet uit, liet hij vorige week doorschemeren. De Duitse bond heeft Julian Nagelsmann al gepolst, maar de pas 36-jarige trainer zou twijfelen of het op dit moment wel de juiste stap is in zijn loopbaan.