Rummenigge heeft nieuw doel voor Lewandowski: ’40 goals maken’

10 november 2019

Getty Images

Karl-Heinz Rummenigge denkt dat Robert Lewandowski dit seizoen 40 doelpunten kan maken in de Bundesliga en daarmee Bayern München-icoon Gerd Müller zal overtreffen.


"Ik heb altijd gedacht dat het record van Gerd Müller voor eeuwig zou blijven staan, maar Robert Lewandowski is de eerste speler die naar mijn mening werkelijk in staat is dat record in gevaar te brengen”, aldus de baas van Bayern München.

Müller, aka ‘Der Bomber’, maakte er in het seizoen 1971/72 zijn recordaantal van 40 competitietreffers namens Bayern München.

Recordregen
Lewandowski pakte zaterdag al 2 nieuwe records in de Bundesliga. De 31-jarge spits van Bayern München trof als eerste speler 11 duels op rij doel in de competitie. Hij opende de score en maakte ook de 3-0 in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen zijn oude club Borussia Dortmund. Het was alweer zijn 16e competitietreffer van dit seizoen.

Daarmee verbeterde hij een record van Müller, die in de eerste 11 duels van het seizoen 1968/1969 15 keer scoorde voor de club uit München. In totaal staat Lewandowski dit seizoen al op 23 doelpunten in 18 wedstrijden.