Saaie 0-0 bij Engelse klassieker Liverpool - Manchester United

admin • 17:24, 14-10-2017 / Laatste Update: 13:48, 07-01-2024

Liverpool en Manchester United hebben op Anfield een heel matig potje voetbal gespeeld. De grootste Engelse wedstrijd aller tijden eindigde in een saaie, bloedeloze 0-0. Gini Wijnaldum deed 90 minuten mee en Daley Blind zat de hele partij op de bank.

Vanaf minuut 1 werd al duidelijk dat United niet kwam om te voetballen, maar puur om te verdedigen. De Portugees leunde met zijn ploeg languit achterover en liet Liverpool de bal lekker rondtikken. De thuisploeg deed weinig met dat balbezit, de enige echte grote kans kwam pas na 33 minuten spelen.

Na rust ging de klassieker op dezelfde manier door, al drukte Liverpool wat meer door. United bleef echter easy overeind, de 0-0 werd er zonder al te veel problemen uitgesleept. Door het extra puntje staat United nu alleen aan kop in de Premier League. Manchester City komt later nog in actie en kan dan weer over de aartsrivaal heengaan. Liverpool klom van plek 7 naar 6.