Schmidt en Verhaegh spelen voor de 4de keer op rij gelijk met Wolfsburg

EPA

admin • 20:40, 15-10-2017 / Laatste Update: 20:31, 05-01-2024

De opvolger van Andries Jonker - Marcel Schmidt - heeft ook in zijn 4de wedstrijd met VfL Wolfsburg gelijkgespeeld. Uit bij Bayer Leverkusen kwam de ploeg niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Paul Verhaegh startte in de basis, Riechedly Bazoer zat niet eens bij de selectie.

Tot 2 keer toe lukte het Wolfsburg om terug te komen van een achterstand. Vlak voor rust was het Divock Origi die gelijk maakte, na de openingstreffer van Lars Bender. In de 2de helft was het Jakub Blazczykowski die zijn ploeg weer op gelijke hoogte bracht na een eerder doelpunt van Lucas Alario.

Jonker

Wolfsburg bevindt zich nu onderaan de rangslijst in de Bundesliga, op een 14de plaats. Jonker werd halverwege september nog ontslagen vanwege die teleurstellende resultaten, maar ook Schmidt wacht nog altijd op zijn eerste overwinning. Hij speelde al eerder gelijk tegen Werder Bremen (1-1), Bayern München (2-2) en Mainz (1-1).

Onder Jonker had Bazoer nog een basisplaats, maar onder Schmidt hoeft hij niet te rekenen op speelminuten. Verhaegh krijgt wel het vertrouwen als rechtsback.