Sensationeel! Tweedeklasser Millwall beukt Everton uit FA Cup (video)

BSR/Soccrates

admin • 21:33, 26-01-2019 / Laatste Update: 21:56, 07-01-2024

Liefhebbers van Engels voetbal konden zaterdagavond naar een prachtige wedstrijd kijken. Terwijl de regen met bakken uit de hemel viel beukten de spelers van Millwall zich naar een 3-2 overwinning tegen de miljoenenploeg van Everton. Bij Everton deden belangrijke spelers als Sigurdsson, Richailison en Calvert Lewin gewoon mee.

Everton kwam kwam nog wel op voorsprong, nadat Millwall-keeper Jordan Archer een bal van Richailison zomaar door z'n handen liet glippen. Een paar minuten later, het was bijna rust, kwam Millwall terug. Spits Lee Gregory kopte de bal over Pickford heen.

Na rust

Ook in de 2e helft leken beide ploegen gelijk te spelen. Nadat de Turkse spits Cenk Tosun Everton weer op voorsprong had gezet, kwam Millwall weer terug. De goal had eigenlijk niet gegeven mogen worden, via een klutssituatie en de arm van Jake Copper vloog de bal een kwartier voor tijd het doel in. Diep in de blessuretijd scoorde Millwall voor de 3e keer. Dit keer was het Wallace die het net wist te vinden.

Buiten de velden was het minder leuk. In de straten van Londen wachtten de ultra's van Millwall de uitsupporters van Everton op. De 2 groepen gingen keihard met elkaar op de vuist.