Sevilla dankzij hattrick Ben Yedder in krankzinnige 2e helft voorbij Sociedad (video)

Sjors Tanis • 21:52, 10-03-2019 / Laatste Update: 17:05, 12-12-2023

Sevilla heeft in de spannende strijd om de 4e plek in Spanje een belangrijke en overtuigende overwinning geboekt. De club van Quincy Promes, die de hele wedstrijd speelde op de linkerflank, won in het eigen Estadio Ramón Sánchez Pizjuán met 5-2 van Real Sociedad.

De Franse aanvaller Wissam Ben Yedder was de grote uitblinker bij Sevilla met 3 goals. Hij scoorde in minuut 48, 58 en 61: een onvervalste hattrick

Eindelijk weer 3 punten

Pablo Sarabia had in de 25ste minuut al de score geopend namens Sevilla. Mikel Oyarzabal van Real Sociedad scoorde ook 3 keer, maar deed dat maar 2 keer in het juiste doel. Quincy Promes speelde de hele wedstrijd vanaf de linkerflank, nadat hij afgelopen donderdag nog op de bank zat in de Europa League-wedstrijd tegen Slavia Praag (2-2). Sevilla had de afgelopen 3 competitieduels verloren: 3-0 bij Villarreal, 2-4 tegen FC Barcelona en 2-1 bij laagvlieger SD Huesca vorige week.

Stand in La Liga

Dankzij de overwinning op Real Sociedad staat Sevilla nu weer zesde in La Liga. De achterstand op nummer Getafe (45) is nu vijf punten, maar ook Deportivo Alavés (41 punten), Valencia en Real Betis (allebei 39 punten) azen nog op een ticket voor de Champions League in de laatste maanden van het seizoen.