Sevilla vergeet te winnen van promovendus Leganés

admin • 19:29, 11-03-2017 / Laatste Update: 22:19, 05-01-2024

Sevilla heeft in eigen huis niet kunnen winnen van promovendus Leganés. Ze morsen daardoor dure punten in de strijd om een eventueel kampioenschap. Tot nu konden zij goed meekomen met de klassieke titeluitdagers Barcelona en Real Madrid, maar dat wordt nu een lastig verhaal. Thuis kwamen de Sevillistas niet verder dan 1-1.

In Ramon Sanchez Pizjuan kwam de uitploeg vroeg in de wedstrijd verrassend op voorsprong. Gabriel Pires was al in de 3e minuut de gevierde man voor Leganés.

Goals in de eerste helft

Voor rust kon Sevilla via spits Stevan Jovetic op gelijke hoogte komen. In de 43e minuut maakte hij de 1-1. Met nog meer dan 45 minuten te spelen lukte het echter niet om te winnen van de taaie ploeg.

Barça had ook moeite

Frappant is dat Barça het ook al moeilijk had met Leganés. Zij wonnen in februari maar op het nippertje.

Titel raakt uit zicht

Sevilla staat door het gelijkspel nog wel 3e in La Liga, maar heeft meer wedstrijden gespeeld dan Barcelona en Real. Sevilla staat op 57 punten uit 27 wedstrijden. De Madrilenen staan daar 2 punten boven en hebben 2 wedstrijden minder gespeeld. Zij kunnen dus op 8 punten komen van de Andalusiërs. Barcelona staat op 60 punten en heeft 1 wedstrijd minder gespeeld. Zij kunnen dus op 6 punten van Sevilla komen te staan.

Barcelona - Sevilla

Leuk detail: Barcelona en Sevilla spelen binnenkort al tegen elkaar. Op 5 april strijden zij om 3 belangrijke punten in Camp Nou.